sista dagen på året, nyårskrönika

31 december, 2009 börjar komma till sitt slut. Här har ni mitt år :)
.
januari
.
Januari började med fem härliga dagar uppe i sthlm, trevligt värre. Sen känns det inte som om så mycket hände, skolan var iaf jobbig, det minns jag.
.
februari
.
åkte upp till härnösand och hälsade på jossis :D fick än en gång bevisat att vänner inte växer på träd. minns inte så mycket av februari heller.
.
mars
.
stina fyllde år, vi införde ny födelsedagstradition som går ut på att födelsedagsbarnet måste göra exakt som det blir tillsagt under en hel dag. pinsamma situationer ja.
.
april
.
både annelie och emma fyllde år. dock emma på en lördag och släktkalas satte stopp för våra planer. annelie fick dock dansa på franskalärarens bord till toner av takida. det var även valborg, som firades med fina tjejer hos m.
.
maj
.
sm var den största framgången i maj, vann ju :D. vårt nya liv började. bodde hos annelie en vecka med fem, minns det fortfarande som igår. minnet sviktar men det borde ha varit rock i dalen och öadagarna här också? ojoj. mycket bra iallafall.
.
juni
.
sorgligaste månaden, men ändå den bästa. lärarmiddag, minne för livet. efterfest och hallands väderö dagen efter, tröttheten var slående säger jag bara. skolavslutning, tårar. avslutningsfest, glädje. + en massa galenskaper, men man lever bara en gång. slutet av juni skövde med fotbollsflickor. otroligt roligt. jag lämnade grundskolan bakom mig.
.
juli
.
när jag tänker på juli minns jag alla sommarnätter. vi levde som om det inte fanns någon morgondag. jag gillade det levnadssättet. många fester, mycket galenskaper men det är precis så det ska vara. helsingborgsfestivalen var något alldeles speciellt, fis frågade efter knutan (födelsedag, haha). badade nästan varje dag och träffade fem hela tiden.
.
augusti
.
augusti var kärlek. dock även slutet på detta underbara sommarlov, men början på något nytt. jag och annelie letade efter klämmor på ett trädäck. jag gick in som en nervös 16åring på Jensen i helsingborg och undrade vad jag egentligen gett mig in på. blev en annorlunda erfarenhet rikare.
.
september
.
'better have loved and lost than not have loved at all' september var nystart. skolan gick toppen och det var riktigt sensommarväder. levde nog fortfarande i ett sommarrus. syster fyllde 18!
.
oktober
.
i oktober blev även jag stor. firade födelsedagen i växjö med bästa i stinas lägenhet. slet i skolan, började känna mig mer hemma. vad gjorde jag mer i oktober? även fast det var nyligen kommer jag inte ihåg.
.
november
.
november var grått. gick nog in i någon höstdepression. skolan och allt annat ansvar tyngde mig. kände mig som en dålig människa och en dålig vän. var mest ledsen hela tiden. minns inget annat från november.
.
december
.
i och med decembers inträde försvann novemberdepressionen. skrev nationella i skolan, gick mycket bra. fick mina första gymnasiebetyg, mycket bra där med. jobbade som en tok hela december, bra för plånboken. köpte dyra julklappar, sämre för plånboken. firade jul. umgicks med bästa fem. funderade mycket. kom fram till att 2009 var bäst.
.
ja, det var mitt år i ord. 2009 har varit ett makalöst bra år :D nu önskar jag er alla ett GOTT NYTT ÅR och hoppas på att 2010 blir lika bra.

i look up in the sky, see the clouds dance, but yet without me

jobb igår, lugnt. flickorna kom på besök på kvällen, fint. åkte skidor idag, roligt. åt middag, tyst. nyår imorgon, sorgligt.
.
och det är det där hålet som inte verkar kunna fyllas med någonting alls.

trött

måndagen var en pärs utan dess like. jobb 10-17, sen direkt och spela cup. Jobbet då, värsta dagen jag jobbat. för lite personal, och folk, exakt HELA tiden. ingen kunde fylla upp heller, då happy meal, muggar och sånt fick man springa bak på lagret och hämta, man var ju inte alls stressad sen innan? Tysk busslast med 30 ickeengelsktalande tyskar gjorde mig ju inte direkt på bättre humör.
.
pappa hämtade mig, vi plockade upp J och E och sen mot strövelstorp. dom fick mest höra på mitt donkenklagande men det är ett måste att tala ut efter ett arbetspass, haha.
.
cup sen då. knäna kan ta sig nånstans. Gick ganska bra, med tanke på att de flesta var ett/två år äldre än oss. (vi är 94/95 spelade mot 93) inte äldre än mig då, men en person gör ju inte ett lag ;) kvällens höjdpunkt var när jag råkade skotta en person i läktaren i huvudet, haha, jag är ond. nämen, no mercy typ? jag är snäll egentligen, men när jag spelar fotboll blir jag lite hrm aggressiv.
.
nej, nu ska jag pallra mig upp och klä på mig för ännu en jobbdag. döda mig. kort pass, bara lunchrushen tack och lov!!!!

but somehow we don't touch the ground

mellandagsrea på väla är galet! GALET! meen, jag kom hem med mina drömstövlar :D :D har kollat på de innan, men jag ville helst inte lägga ett och sju på stövlar..meen, så stod dom där, halva priset och i min storlek dessutom :D så jag slog till, och dom är så fiiina!
.
Köpte även en klocka, hade kostat 1300 men kostade 400 :)) det sista jag köpte var en blus, hade kostat 500 men kostade 150, helt toppen vad jag har fyndat idag! Jag är stolt över mig själv :)
.
nu fick jag ett akut sug efter dillchips, så jag ska springa ner till irjas innan de stänger.

vi är dom som kan skratta åt allt med varann

fin kväll, fina vänner.
.
tittade nyss på bilder från lärarmiddan. jag saknar.



i was torn apart

HURTBULLE! är dagens ord :)) träning 10-12, sen sprang jag och villsi kyrkolycke, och mina nya skor var awesome! byebye knäont, hello beach -10 :D
.
Seen blev det mat och film med mamma, och sen var det kväll och mat igen och nu ska jag springa och hyra film och köpa gottis för vi ska mysa loss i lemmeshult :))

juuuladaa

Okej, julkänslan kom igår trots allt :) fina julklappar, fin familj!
.
Idag degade jag och ek ikapp, sen hem och ännu ett julfirande med bror + flickvän + syster 2 :) trevligt vare och jag fick i.d:s sminkborste :D :D woho, superbra eftersom det känns lite sisådär att lägga flera hundra på en sminkborste :O då är det tur att jag har arbetande syskon, höhö.
.
Nu ikväll har vi spelat tp (jag vann nästan!) som traditionen bjuder. Sen tittade jag på Sagan om Konungens Återkomst och nu ska jag sova eftersom jag har träning klockan 10 imorgon. natti!

ha ha ha

hahah, läste precis igenom labbrapporten jag skrev igår efter jobbet. Jag rekommenderar en sak! Efter att ha jobbat julrush på kära McDonalds ska man INTE sätta sig med skolarbete. Läste igenom den nu precis och det är nog det sämsta jag har skrivit i mina sexton år, hahaha, jag kan inte annat än skratta. Tur för mig är väl att betyget i naturkunskapen redan är satt xD
.
juste, idag var det julafton ju! Känns faktiskt inte alls något speciellt. börjar jag bli en tråkig människa som skiter i julen? nja. nej, nu ska det lyssnas på julsånger och käkas julfrulle! PUSS OCH GOD JUL!

mhm jul

Dagen har bestått av 8,5 timmar på donken = ingen julkänsla.
Det enda juliga jag gjort idag är att jag åt julkorv med senap och en (två) glöggtryffel. Och nu är det julafton? Sänd lite julkänsla!

see they say things they don't know

Kvällen igår blev mys! Först promenad med vovve i fyrdubbla jackor och tredubbla byxor, haha. Sen slötittade jag på tv för att slutligen somna gott :)

Sconesfrukost med syster imorse och vovvepromenad med emma. Spontanbesök på väla, vi skulle tokshoppa för vi fick precis lön men det enda jag köpte var en handkräm -.- haha.
Bussen hem var 20 minuter sen -.- -.- Väl hemma, kvällsfika och film med syster. Nu tänker jag sova, imorgon jobbar jag mellan 11.30-20 och så måste jag skriva en labbrapport som jag totalt glömt bort..
nämen titta, en tomtenisse!

you can't leave me if i'm already gone

Igåår var myys! Julgodis och massa pulka med ff. sånt gillar vi! Pulka är sjukt kul, haha.
.
La mig tidigt, sov dåligt ändå och jobbade fetepass idag. 10-19, woho -.- men när lönen kommer blir jag glad :D ville att jag skulle jobba hela dagen imorgon, nejtack. Fick dock förlängt pass på onsdag -.- faast kommer få massamassa pengar i januari :))
.
Kunder är så lustiga ibland. Har man inte lust att vänta på mat behöver man inte komma och ska man bara hacka på oss så behöver man inte heller komma. ibland är det som om någon tvingat dom dit? AH. Och den som tar ordet ögonblick bokstavligt är verkligen inte speciellt bright? haha. aja, livet är inte lätt :P
.
Äntligen hemma nu iallafall, mina älsklingar ska dejta i lemmeshult ikväll men jag orkar verkligen inte :/ tror jag och vovven ska ge oss ut i kylan och sen ska jag njuta av ledighet. puss!

lista

Lovar du att vara ärlig? Nja

 

Du heter: Lisa

 

Smeknamn: Skogis

 

Låt som när du är ledsen sörjer till: everybody hurts

 

Beroende av: choklad och vänner

 

Vad tror folk om dig: att jag är pluggis. inte sant!!

 

Stämmer det: haha, som jag sa ovan nej. jag är bara naturligt smart ;))

 

Vad får du oftast komplimanger för: ögonen, personligheten

 

Vad säger du för att imponera på någon: jag behöver förbränna fett, vad gör du ikväll? HAHA

 

Hur imponerar man på dig: genom att vara sig själv

 

Brukar du skratta för dig själv: haha, ja

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS: "haha detsamma ;D <3"

 

Var bor du: öa

 

Trivs du där: comme si comme sa, men oftast :)

 

Äger du några converse: måste vara den enda människan på jorden som inte gör det

 

Sprit, cider, vin eller öl: cider

 

Brukar du bli för full: nejnej

 

Är du allergisk mot något: nope

 

Hur svarar du i mobilen: beror på vem det är, men oftast "hej det är lisa"

 

Antal timmar sömn inatt: nio

 

Brukar du komma i tid: alltid!

 

När mår du bra: när jag ligger i sängen med dom bästa och bara är

 

När blev du fotad senast: igår

 

Hur känner du dig nu: pigg&pepp

 

Vanligaste färg på dina kläder: hum, svart?

 

Vad tycker du om fötter: inte det trevligaste

 

Vad saknar du: a little bit of love?

 

Hade du en bra kväll igår: ja :))

 

Favorit dryck på morgonen: vatten

 

Rakar du benen: haha, på vinterhalvåret blir det väl lite si och så

 

När brukar du oftast gå och lägga dig: tio-elva

 

Är du blyg: nej, ibland kanske

 

Sysslar du med någon idrott: fotboll ftw!!

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: NEJ. man måste känna någon för att bli kär.

 

Har du spytt offentligt: nej

 

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: ragga på alla snygga tjejer, haha xD

 

Är du nöjd med ditt liv: jodå :)

 

Är du bortskämd: hehe (a)

 

Vad gör du i morgon: jobbar värsta mördarpasset! 10-19

 

Vilken kändis tycker du är en bra förebild: typ ingen.

 

Vad längtar du till: julafton är ju alltid mysigt :))

 

Har du bra vänner och äkta vänskap: friendship is not about whom you known the longest, it is about the ones who came and never left your side. JA!

 

Vad använder du för schampo: TRESemmé. toppenbra!

 

Hur gammal är du: seize ans

 

Tycker du om någon just nu: jag tycker om många!

 

Gröna eller röda äpplen: gröna

 

Gillar du golf: nej, golf förstör en promenad

 

Vilken tid gick du upp idag: tio, eller, jag är ju fortfarande i sängen

 

Har du sovit i din egen säng inatt: japp

 

Har du strumpor på dig nu: nej

 

Är det okej att gråta: eh ja?

 

När grät du senast: till en film för någon vecka sen. på riktigt, för kanske en månad sen.

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon: AAH vet inte. bli glad?

 

Bär du glasögon eller linser: ja, fast använder dom typ aldrig..

 

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: njae, omg jensen förändrar mig:O

 

Har du piercing: öronen

 

Vill du gifta dig: ja

 

Vill du ha barn: jo

 

Solar du ofta: nej

 

Är du bra på att laga mat: när jag vill så kan jag

 

Är du flygrädd: neje

 

Hur vig är du: hahaha, som ett kylskåp

 

Är du musikalisk: jajjemen! jag vet en som absolut inte är, haha ek!

 

Vad dricker du helst när du är törstig: vatten

 

Vilken är din favoritglass: ben&jerry's!!

 

Tror du på ett liv efter döden? något måste det ju finnas, tror inte att man bara försvinner

 

Tycker du om sushi?: favoritmat nr 1!!!

 

Vad äter du helst när du ser på film: chipsis eller popcorn

 

Har du tandläkarskräck: nej, bara allmänt hat för dom är konstiga

 

Är du morgon- eller kvällsmänniska: kvälls

 

Vilken ögonfärg har du: blååå

 

Har du någon gång gråtit dig till sömns: jodå..

 

Biter du på naglarna: ja, jag är helt hopplös!


build up your confidence

blev ingen pulka igår :( menmen, livet går inte under antar jag.
.
Blev tokigheter hos stina innan jag och emma slocknade på hennes dammiga (!! ;) golv efter elva..sjukt trött efter veckan, haha.
.
vaknade, frukost och sånt morgonfix och hem och ut med vovven. mys :) sen fick jag lite ryck och städade ännu mer tills syster kom hem. handling, och sen lagade vi mat åt mamma och pappa :))
.
ff kom, vi hade vår lilla julafton! Jag blev toppenglad för alla mina julklappar, dom vet verkligen vad jag gillar! Efter det satte vi oss i bilen mot eket, och hamnade lite överallt pga emi som är sämst vägbeskrivare -.- "var det en lastbil eller en moppe?" haha, lille emi <3
.
Hemma för ungefär en timme sen och nu tänker jag sova, i renbäddad och dammsugen säng :D höhö, hemmafru nr 1!
.
hahah, gammal bild på mig och s, otroligt snygga!!

it's about the ones who came, and never left your side.

mina vänner är fina. även fast jag slet som ett djur med att få bort alla dammråttor från mitt golv medans de låg i sängen och tramsade. de är finast ändå.
.
JULLOV IDAG! det gillas mycketmycket. fanns det en gilla x100knapp på facebook skulle jag lätt tryckt på den! Massa mys med klassen, dom är bra <3. flörtade lite med läraren, vi slutade lite tidigare och jag slapp vänta på bussen i en timme hem (y). Ut med vovvsi, sen kom eki ganska direkt..emma kom också pga familjegräl, haha, nejdå.
.
Då städade jag som sagt, och följde emi hem och nu här. nu mat och sen ska vi åka pulka :D barnsligt är bra. och kul!
.
mitt rum, katastrofen själv. (fast inte nu längre!!)

snöö

SNÖ! Mycket för att vara skåne, helt härligt. Och vovven älskar det, haha.
.
Imorse var det riiiiktigt segt att gå upp. Somnade alldeles för sent..Sen var bussen sen också -.- så jag kom tio minuter sent, jippie! Men vi hade temadag så det gjorde inte så mycket.
.
Efter skolan hoppade jag på tåget och hälsade på i mormor och morfar i deras nya lägenhet :) Kålpudding till middag (låter mysko men var jättegott!) och givetvis efterrätt. Sen hem, ut med vovvsi och på ett totalt onödigt fotbollsmöte. Nu ska jag fixa det sista, sen ska jag smsterra ek, mohaha.
.
jultema :D

JAAAA

Nu har jag lämnat matte a för evigt, och det känns helt toppen. Nationella idag kändes bra, riktigt bra. Blir sur om det inte gick bra för det kändes awesome!
.
Var på studiebesök på morgonen, totalt onödigt..aja. tillbaka till skolan efter lite spontana charader och efter provet hem med äcklig, varm, full buss. (nu kom jag på att jag har en daim i väskan, den ska jag äta innan jag somnar, höhö) Ut med emma och ville i en timme, sen hem.
.
Till anns, och hon är bäst. Hjälpte mig med koreografin till idrottsdansen. I'll kick asses!!
.
Hem efter strul och nu här, ska äta daimen som sagt och sen sova :D
GLAAD! depp out pepp in!

lucia

sankta lucia, bladibladibla. En riktigt mysig Lucia blev det ju till slut!! För det snöar, woho!!
.
Hade det helt awesome bra hos ella i fredags. måste verkligen göras om. Jobbade sju timmar sen på lördan, BLÖ, sen en massa bus med mina flickor :))
.
Sov hos annelie, hem och har bara slappat, kom precis hem från lucia på kungs (y) tänkte fixa lite glögg och lussebulls nu, mums!.
.
dagens bild är luciainspirerad, höhö

änglar med blickarna högt i det blå

woho, lååång skoldag idag. hade öppet hus, så var hemma efter nio..menmen.
.
idag kändes det annars inte så lönt att vara i skolan, film, sång (HAHA) och pjäs. hade hellre varit hemma, haha. efter vi hade slutat mötte jag upp mamma och syster på Mezo för middag, mums!
.
tillbaka till skolan, och sen buss hem då. nu ligger jag i sängen och ska sova, tidig buss imorgon. sen följer jag med ella hem, och är hemma på lördag igen :))

WOHO

okej, trots nationella så blev dagen bra. och jag tror att glädjen har börjat komma tillbaka :D TOPPEN! Det är inte kul att vara deppig, neppnepp.
.
Hade bara nationella, och sen idrott där vi skulle koreografera en dans, haha. gick väl sådär för min grupp xD Hem med buss, hann den tidiga så jag slapp vänta i 45 minuter, jag är bäst. Mamma slutade precis jobba, så vi handlade och då fick jag skjuts hem på köpet, det gillar vi. Ikväll ska jag inte plugga nåt alls, ska sega framför tvn med jordnötssmörsmackor (!!) hela kvällen.
.
Juste! fick mvg på idrottsprovet :D såhär glad blev jag över det;

''du kan ju allt''

NEJ. det kan jag inte alls.
.
veckan har varit grå. inte svart, men grå. Nästan bättre om den är helt svart, för när det är grått så är det så ovisst och olustigt. blä.
.
Skrev prov idag, gick nog bra. får mvg som slutbetyg iallafall så jag behöver inte bry mig. gick på väla ensam, tragiskt. nej, skönt faktiskt. fick julklappsshopping gjort! bara två kvar! världens huvudvärk, hem och vovvepromenad.
.
handledarkurs i 3 timmar, drygt, jappjapp. sen var jag en bra vän, köpte en chokladkaka (digestive!!) och åkte och tröstade en ledsen emi. that's what friends are for.
.
imorgon, nationella. skjut mig!

han ska pröva din styrka, testa din moral.

och där gick novemberdepressionen över i decemberdepression.
so what if it hurts me, so what if i break down? just wanna be happy.

bad blogger

(svar till jossis för jag är för lat för att gå in på hennes blogg igen : japp, läser engelska a på en termin :))
okej, hum. Torsdag, sleepover hos bror och flickvän. (ja, hans då haha) mycket trevligt. Hann även med storhandling och det är nog den enda gång hittills jag handlat mat för 1500 :O :O
.
Hem på fredag, typ jobba direkt, blää. Men faktiskt roligt folk och det gick ganska snabbt, förutom några mindre trevliga kunder och att jag nästan(bara nästan!!) gjorde bort mig inför typ fullsatt restaurang...
.
Hem, sandra var här, klassisk svennekväll. (film, chips, dipp) sen babbla och somna. Idag har vi promenerat, fixat kaniner (som snart flyttar :( ) och sen ek ikväll. omg, vi är galna. Jag och anns gjorde en jättecool sak men det tänker jag inte avslöja, höhö.
.
imorgon står jobb mellan 12-16 på schemat och förhoppningsvis emi på kvällen eftersom jag skrev klart franskaarbete idag :D nej, sandra ligger och snarkar och jag ska nog följa hennes exempel eftersom alarmet står på 9 imorgon..
.
ingen bild idag :O ni får ett ordspråk °-°
.

“It is not wanting to win that makes you a winner; it is refusing to fail.”


bra dag

Idrottsprov som sagt, haha vilket skämt. Gick nog bra? Hoppas jag!! Hade engelska också, svår uppgift, men jag fick förhoppningsvis rätt på den :)
.
Stannade i stan och köpte lite julklappar, myys! Buss hem med emma, en snarkande snögubbe och en frukt var faktiskt med också, höhö. Kom hem, middag sen skulle vi hämta hö, vilket tog ca en timme för det tog 45 minuter att få igång skitaudin -.- tur att det inte är vår enda bil, haha.
.
Sen kvällspromenad med emma, riktigt kallt ute men riktigt skönt! Imorgon ska jag stanna i stan, äter middag och sover hos bror :) toppen. Nu sova.
.
kvinnan utan ansikte på buss imorse

bara för att ek gör slut annars!(!!)

öh, orkar egentligen inte blogga.
.
Julskyltning i söndas ja, slutade med jobb på donken. meen, pengar är aldrig fel, eller hur? Och det är jag som blir poppis hos chefen i slutändan, höhö(höhöhö). Sen hem, sen middag och sen var det måndag igen?
.
Vad gjorde jag då? Juste. Fixade nääästan klart matten, omg jag är stolt över mig själv, 130 sidor på 4 veckor!!! Sen hem och promenixa med emma, as usual. Kolla grannfejden, sova för sent, upp tidigt och iväg till skolan. Skrev nationella prov i engelska, gjorde ett BIG mistake men på det stora hela gick det super!!
.
Hem tidigare, för vem orkade lära sig om mutationer efter det? ingen alls. Dock ville syster ha sällskap, så jag hoppade snällt av min buss hem och åkte in till stan igen, galet ja, men lätt värt en fika på espresso. Sen på bussen igen, hem och middag. Prommis med emma igen, sen DH. det programmet spårar snart ut mer än tillåtet °_°
.
Nu ska jag sova -> imorgon kort skoldag och idrottsprov jag inte pluggat på, bra lisa. men jag fixar det, som vanligt :D
.
favorit i reprisbild

RSS 2.0